čtvrtek 31. července 2014

Referendum o osudu restaurace v Národním domě v Brušperku

Jak jste jistě registrovali, po neúspěšném pokusu přesvědčit vládnoucí většinu našeho zastupitelstva s panem starostou v čele o zrušení výpovědi nájmu restaurace v Národním domě v Brušperku, zahájila paní Nováková iniciativu za účelem vyvolání referenda. Co taky jiného zbývá, že. Ovšem přináší to určitá rizika. Pokud by se totiž referendum podařilo vyvolat, existuje reálné nebezpečí, že pokud nebude zároveň s volbami, účast bude mizivá. Další věcí je, že pokud referendum opravdu proběhne, výsledek bude závazný a ani po volbách nově zvolené zastupitelstvo s tím nic nemůže udělat a výsledek musí respektovat. Jestli jsem si správně zapamatoval, tak lhůta do dalšího možného referenda o stejné věci je pak 2 roky. Jinak by mohlo nově zvolené zastupitelstvo rozhodnutí starého změnit, nicméně je to podmíněno změnou poměru politických sil... tzn. hojná a uvědomělá účast u voleb...

Tím vším chci tedy  říct, že pokud jste se stejně jako já podepsali pod vyvolání referenda, udělejte všechno proto, aby dopadlo tak, jak chceme. Šiřte informace, sdílejte články, povídejte si o tom u piva, doma, v práci, prostě jen ať vám to není jedno. A hlavně - hlavně pak přijďte hlasovat!

Archy k podepsání za účelem vyvolání referenda jsou k dispozici v restauraci v Národním domě, toho času ještě fungující, v obchodě u paní Konkolové, má je rovněž Honza Lanča a Kuba Adamus.

Pokud chcete vědět více, přečtěte si (pokud už jste tak neudělali) článek paní Konkolové, který je součástí předchozího příspěvku.

Žádné komentáře:

Okomentovat